KLIXBÜLL

6 + 7 DBC stævne 2019/2020

Så er DBC banesæson slut.

Den 9. januar blev sjette stævne afviklet. Desværre var fruen syg, så hun fik ikke den oplevelse med; men hendes plads blev ikke spildt, idet jeg inviterede min ro buddy Jan med til stævnet.

Det var absolut et af de mindre stævner. Ni starter hvor sidste start var aftenes hovedbegivenhed, nemlig parløb for eliten. Ni par stillede til start; men par nr. Malmberg / Rodenberg levnede ikke meget til de andre par. I løbets 10 spurter tog de førstepladsen i de 7, og da der ikke blev taget en omgang af nogen par, blev pr 7 en klar vinder.

Den 23. januar var det tid til 7 og sidste stævne.

Stævnet var præget af, at mange af elite rytterne var optaget af andre opgaver i udlandet. Der var dog to større begivenheder på tapetet DM i parløb for U19 og DBCs 10km mesterskab. De nye danmarksmester i parløb for U19 blev Adam Holm Jørgensen og Carl-Frederik Bervort. DBCs 10km mesterskab blev vundet af Frederik Wandahl.

Der blev også afviklet nogen dernypace heat. Dernypace er altid underholdende, og der blev kørt stærkt til. Vi fik så også "fornøjelsen" af en pacer der punkterede, og dan knallerten var blevet udskiftet, og kommet op i fart igen døde motoren. Ikke nogen særlig god oplevelse for den stakkels rytter, der havde trukket denne pacer.

Nu sætter vi os over i hjørnet,og venter på det bliver tid til 2020/2021 sæsonen.

DBC Nytårsstævne

DBC Nytårsstævne i Ballerup Super Arena er den største begivenhed inden for dansk banecykling.

Et stævne der plejer at trække fulde huse, og stævnet lørdag 28. december var ingen undtagelse. Vi var 2600 forventningsfulde publikummer i hallen den aften, og vi fik set en mase dejligt cykelløb. Stævnets helt store begivenhed er 100 km parløbet for eliten i danske cykling godt suppleret med store udenlandske navne.

Feltet til det store løb så således ud:

Læs mere: DBC Nytårsstævne

4. DBC stævne 2019/2020

Så er vi hnået frem til torsdag 2. december 2019, og det fjerde DBC stævne i Ballerup. Igen blev der budt op til kamp om et par Danmarksmesterskaber. Denne gang pointløb og scratch for U19 ryttere. Vi fik også denne aften serveret en masse flot cykelløb.

Her er hvad Kenneth Møller Kristensen, DBC, har skrevet om løbene:

Torsdag afviklede DBC sæsonens tredje banestævne i Ballerup Super Arena. Der blev kørt to U19 DM løb. Carl-Frederik Bevort vandt på imponerende vist U19 DM pointløbet foran Tobias Aagaard Hansen, der siden vandt scratch.

Læs mere: 4. DBC stævne 2019/2020

3. DBC stævne 2019/2020

Så var vi nået frem til den tredje løbsaften i sæsonen. Den stod i udskillingsløbenes tegn, og DBCkaldet da også aftene for Eliminations Night.

Der ikke så meget at sige om denne aften, andet end at der blev kørt fint cykelløb, og et par af løbene havde ad også deltagelse af nogen af de bedste dameryttere dansk banecykling kan fremvise. Det drejede sig om Amalie Winther Olsen, Michelle Lauge Quaade, Trine Schmidt og Julie Leth.

Her er hvad Kenneth Møller Kristensen, DBC, har skrevet om løbene: DBC 21 11 2019

De unge og talentfulde Kasper Andersen og Tobias Lund Andresen vandt torsdag aften parløbet over 100 omgange i Ballerup Super Arena. Parløbet blev en tæt affære, hvor det hele blev blev afgjort i sidste spurt, hvor Carl-Frederik Bevort og Adam Holm vandt og sikrede sig andenpladsen, mens Andersen og Andresen med andenpladsen sikrede sig den samlede sejr. Endnu et ungt par, Tobias Aagaard Hansen/Frederik Bjørn Sørensen sikrede den samlede tredjeplads.

Tidligere på aftenen vandt Andersen og Andresen også parudskilningen foran Marckus Njor og Lucas Gode. Her blev nr. tre Ludwig Wacker og Johansson

Tobias Svarre/Konrad Busk vandt udskilningen i de unges felt og siden også det regulære parløb for de unge ryttere. Dette i øvrigt i imponerende overbevisende stil.

2. DBC stævne 2019/2020

Så skal der skrives Danmarkshistorie. For første gang nogenside skal der, denne torsdag 7. november 2019, køres om et dansk mesterskab i derny pace . Det blev en aften med fuldt drøn på.

Her er DBC officielle referat fra aftenes løb:

DBC 07 11 2019

Fynboen Robin Skivild blev torsdag aften kåret som historiens første danske mester i Derny Pace. Dette foregik i Ballerup Super Arena, hvor der blev kørt over to kvalifikationsheat og en finale på 30 km med ni deltagere.

Skivild blev pacet af Rene Dupont, der tidligere er blevet europamester, med Jesper Mørkøv, i disciplinen.

Finalen udviklede sig til et tæt opgør mellem fire ryttere. Oliver Wulff Frederiksen, der netop har kørt 6-dagesløb i London, lagde sig hurtigt i spidsen, og førte længe DM-løbet. Med omkring ti omgange igen angreb Skivild og Dupont, og lykkedes med at komme forbi Wulff Frederiksen, der sammen med pacer Dan Schwartz altså måtte nøjes med sølvmedaljer.

Bronze gik til Rasmus Bøgh Wallin, der blev pacet af Michel Rasmussen.

To gange tidligere er der afviklet EM i Dernypace i Ballerup Super Arena, men torsdagens løb var det første officielle danske mesterskab i disciplinen nogensinde. Skrevet af Kenneth Møller Kristensen